dijous, 29 de gener del 2015

WINDOWS

WINDOWS
Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI).[1] Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS, que havia estat introduït prèviament. A partir d'octubre de 2009, Windows tenia aproximadament el 91% de la quota de mercat dels sistemes operatiusclient usats a Internet.[2][3][4] La versió més recent d'un Windows client és el Windows 8; la versió més recent deservidor és el Windows Server 2012.
Articles principals: Windows 1.0Windows 2.0, i Windows 2.1x
El 1985 Microsoft va publicar la primera versió de Windows, una interfície gràfica d'usuari (GUI) per al seu propi sistema operatiu (MS-DOS) que havia estat inclòs en l'IBM PC i ordinadors compatibles des de 1981.
La primera versió de Microsoft Windows Premium mai va ser massa potent ni popular. Estava molt limitada a causa dels recursos legals d'Apple, que no permetia imitacions de les seves interfícies d'usuari. Per exemple, les finestres només podien disposar-se en mosaic sobre la pantalla; exacte, mai podien encavalcar-se o ocultar-se unes a les altres. Tampoc hi havia "paperera de reciclatge" perquè Apple creia que ells tenien la patent d'aquest concepte. Les dues limitacions van ser eliminades quan el recurs d'Apple va ser rebutjat en els tribunals. D'altra banda, els programes inclosos en la primera versió eren aplicacions "de joguina" amb poc atractiu per als usuaris professionals.
El Windows 2.0 va aparèixer el 1987, i va ser una mica més popular que la versió inicial. Gran part d'aquesta popularitat la va obtenir de la inclusió en forma de versió "run-time" de noves aplicacions gràfiques de MicrosoftMicrosoft Excel i Microsoft Word per a Windows. Aquestes podien carregar-se des de MS-DOS, executant Windows alhora que el programa, i tancant Windows en sortir d'elles. Windows 2 encara usava el model de memòria 8088 i per això era limitat a 1 megabyte de memòria; tanmateix, molta gent va aconseguir fer-ho funcionar sota sistemes multitasques com a DesqView.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada